Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Konferenční stolky

11.8.2021
BOTERO-2

Konferenční stolky
Vybavujete nebo renovujete svůj obývací pokoj a nevíte si rady s výběrem konferenčního stolku? Tento malý pomocník není určen pouze k dekoraci, slouží spíš jako praktický kousek nábytku pro servírování a odkládání menších věcí a pohoštění. Vždyť kam byste jinak položili kávu pro Vaši návštěvu?

Tvar a velikost
Konferenční stolek patří k sedací soupravě asi stejně tak dobře, jako patří židle ke stolu. Proto by výběr velikosti a tvaru stolku měl záviset na tvaru a velikosti Vaší sedačky. Každý člověk sedící na pohovce by měl pohodlně dosáhnout na konferenční stolek, ideálně tak, aby se nemusel z pohovky zvedat. S tím souvisí i výška stolku. Ta by měla být přibližně stejná jako výška sedáku Vaší pohovky. Tvar konferenčního stolku je jedna velká záhada. Přizpůsobte tvar stolku všem možným aspektům ve Vaší domácnosti. Tím máme na mysli například rozverné děti pobíhající okolo, nebo intenzita návštěv u vás doma. V případě rozverných dětí bychom zvolili ideálně stůl ve tvaru oválu či kulatý stůl bez ostrých hran. Pokud jste doma pouze ve dvou
a návštěvy k vám zavítají zřídkakdy, nebojte se rozkládací varianty stolku, kdy si pohodlně tvar a velikost určíte podle individuálních možností.

Materiál
Materiál je vhodné sladit se zbytkem nábytku ve Vašem obývacím pokoji. Pokud máte interiér laděný do dřeva, dávejte si pozor na správnou barvu či odstín povrchu. Ať sáhnete po jednoduché klasice či po designovém kousku, soustřeďte se na celý interiér. Deska stolu může být jak dřevěná, tak i skleněná či keramická. V případě skleněného či keramického povrchu myslete především na údržbu a použitelnost. Opatrnost věnujte hlavně skleněným stolovým deskám, nejen kvůli jejich křehkosti, údržbě, ale i přehlédnutelnosti. Co se týká konstrukce stolu, měla by být především bytelná a nehlučná. Pokud budete se stolkem často manipulovat (například při úklidu, či při rozkladu sedačky) výborným pomocníkem může být konstrukce na kolečkách.

Shrnuto, podtrženo 
Myslete hlavně samy za sebe a vybírejte podle Vašeho stylu a instinktu! Dbejte na rozměry, především na výšku! Pozor na tvary! A nakonec nezapomeňte na údržbu a praktičnost!

 

Váš tým návrhářů