Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Zlatá barva v interiéru

11.8.2021
Leonardo-corner-cabinet

Zlatá barva v interiéru
Jste zastáncem toho, že zlato patří pouze na zámek či honosnějších interiérů? Vyvedeme vás z omylu! Když se tato barva dobře zakomponuje a bude ladit s interiérem Vašeho domova, dodá mu útulnost, eleganci, honosnost a především navodí příjemnou atmosféru. Zlatá barva často symbolizuje vznešenost, luxus, ale někdy také přehnanou okázalost. Když se naopak použije jen velmi střídmě, může i v moderním bytě velmi dobře fungovat a dodat mu šmrnc. 

Zlatý nábytek
Pokud se tedy rozhodnete vrhnut se do zlaté barvy, držte se při zemi. Nedoporučujeme se zlatým nábytkem kombinovat
i například zlatou tapetu. Volte proto jeden dominantní zlatý předmět a ostatní v neutrálu, nebo střídmě barevný interiér se zlatými doplňky a detaily. Nic se nemá přehánět a proto i nábytek by neměl být celý jen ve zlatě. Stačí pouze jeho část. Nejlepší kombinací se zlatou barvou je barva dřeva, tedy hnědá nebo černá. Co se týká textilu, výbornou kombinací je rudá. Pokud chcete zjemnit barvy v našem interiéru, volte v kombinaci se zlatou barvu bílou. 

Zlaté doplňky
Pokud se necítíte na velké kousky ve zlatě, doporučujeme sáhnout po menších, ale přesto výrazných doplňcích! Může se jednat o vázu se zlatými prvky, či o lampu ze zlatého kovu. Fantazii se meze nekladou a zlatá barva se může objevit na kterémkoliv kousku u Vás doma. Máte-li interiér laděn do tradičního stylu ve dřevě, doporučujeme oživit místnost například zlatým zrcadlem. Pokud zvolíte zlaté povlaky na polštáře na své pohovce, vyberte jich jen několik, a ty ostatní laďte do jemných pastelových odstínů. Pokud se rozhodnete pro zlato v koupelně, rozhodně sáhněte po zlatých bateriích, háčcích, držácích
a jiném koupelnovém vybavení. S osvětlením ve zlaté barvě také neuděláte chybu! Zlatý lustr navíc budí dojem zářivého slunce.

Zajímavost
Podle učení Feng Shui kov ve zlaté barvě vyznačuje respekt.

Dobrá rada nad ZLATO:
S touto barvou to v interiéru nepřehánějte a držte se pravidla, že by zlatá ve velké míře mohla působit lacině až nevkusně. 

 

Váš tým návrhářů