Jste vlastníci zámku, luxusních vil nebo letohrádků? Podívejte se na naše služby, které jsou šité na míru přímo pro vás

MENU
translate icon d-block
CS
0
0

Trendy 2022

4.7.2022
1598744

Každý rok je otevřený novým trendům, které udávají směr našemu bydlení. Ani ten letošní tomu samozřejmě nemůže být jinak. Pokud chcete jít s dobou a udržet krok s trendy, které jsou právě teď aktuální a žádané, máme pro vás přehled těch nejzajímavějších trendů v tomto roce. Kterému z nich podlehnete právě vy?

 

Zelené stěny ILA

Kousek přírody u vás doma – takové jsou zelené stěny ILA, které i do vaší domácnosti vnesou netradiční vertikální zahradu. I u vás doma může vzniknout divoká a bujná vegetace, která přispěje k originální atmosféře.

Instalace zelených stěn italských designérů ILA je rychlá a nenáročná. Zelené stěny nevyžadují zavlažovací systém ani hnojení, nikdy neuvadnou a budou dělat neskutečnou parádu po mnoho let. Uplatnění nachází nejen v domácnostech, ale zejména v komerčních prostorách, které okamžitě oživí.

>> Katalogy a produkty <<

 

Osvětlení nesoucí se v industriálním duchu

Osvětlení hraje nedílnou součást našeho bydlení. V tomto roce se ale nese v trochu netradičním duchu – rok 2022 je nakloněn industriálnímu osvětlení. V tomto stylu se nesou nejen centrální stropní svítidla, ale také doplňková osvětlení mající zejména dekorační roli.

Industriální neboli průmyslová svítidla mají své kouzlo. Na první pohled působí netradičně a v každé domácnosti na sebe okamžitě strhnou pozornost. Nejčastěji se vyrábí z kovu v kombinaci se dřevem. Velmi jim sluší černá barva, ale k dostání jsou například i v bílém nebo stříbrném odstínu.

>> Katalogy a produkty <<

 

Udržitelné a kvalitní materiály

Celý tento rok se nese v duchu udržitelnosti. A to nejen pokud jde o módu, kde je to stále žhavější pojem, ale i v našich domácnostech a bydlení celkově. Udržitelnost a kvalita materiálů mají v tomto roce přednost před kvantitou a nízkou cenou. Stále více lidí se nebojí připlatit si za jedinečnost.

V domácnostech tak mnohem více nežli dříve dbáme na dřevěné prvky. Dřevo je materiál, který i po letech má co nabídnout – jak do vzhledu, tak do kvality. Stále více se také objevují skleněné, kovové či dokonce betonové prvky. Působí nadčasovým dojmem a v domácnostech se dokážou velmi rychle zabydlet.

 

Boho styl – výrazně tkané struktury

Málokterý styl je tak výjimečný a okouzlující, jako právě boho styl. Tomuto trendu podléhá stále více lidí a není se čemu divit. Boho styl vyjadřuje nespoutanost, svobodu a kloubí v sobě prvky romantiky. Vznikl někdy kolem 19. století za dob divokých básníků, jejichž život byl velmi bohémský, divoký a bez pravidel či mantinelů.

Nechte k sobě domů vstoupit výrazně tkané textury. Boho styl je určený lidem, kteří se nebojí otevřít svoji mysl. Objevuje se nejčastěji v podobě různých dekorací, od malých drobností na zeď až po velké houpací sítě.

 

Odstíny inspirované přírodou

V letošním roce se klade důraz i na odstíny inspirované přírodou. Přírodní tóny se pak odráží nejen na stěnách v podobě výmalby nebo tapet, ale objevují se i na doplňcích či bytovém textilu, který je nedílnou součástí našeho bydlení. Pusťte přírodní odstíny i k vám domů.

Společně s udržitelnými materiály se k vám domů nastěhují i přírodní barvy. Nejen zelená ve všech podobách, která je známá tím, že dokáže uklidnit a navodit pocity pohody. Mezi trendy barvy tohoto roku patří i hnědá, okrová, šedozelená nebo béžová.

 

Nástěnné dekorace

Nástěnné dekorace mají v roce 2022 našlápnuto do našich domovů a my bychom se je neměli ostýchat přivítat s otevřenou náručí. Naše domovy totiž mohou příjemně zútulnit a dodat jim ten správný punc vyjadřující náš životní styl i osobitý vkus.

Hitem letošního roku budou nejen velké macramé dekorace, ale i jiné výrazné doplňky, které najdou místo právě na stěnách nebo je můžete volně zavěsit do prostoru. Nebojte se skloubit nástěnnou dekoraci s některým z udržitelných materiálů – velmi vkusně vypadají dekorace na zeď z kovu, milovníci dřeva mají jasno, co jim bude viset na zdech.

Krásným doplňkem jsou také stylové obrazy, které vhodně dotvoří atmosféru vašeho domova.

>> Katalogy a produkty <<

 

Kombinace různých textilií

Bytové textilie nesmí v domácnosti chybět. Náš domov díky nim působí zabydleně, útulně a hřejivě už na první pohled. Bytové textilie nejsou jen o polštářku na pohovce nebo přehozu přes postel v ložnici. Navíc letos je trendy mezi sebou různé textilie kombinovat a vyhrát si s nimi.

Nebojte se proto u sebe doma využít různých bytových textilií. Objevovat se mohou v různorodých podobách snad v každé místnosti – od koupelny přes ložnici až po kuchyni nebo obývací pokoj.

 

Terrazzo vzor

Terrazzo vzor je též známý jako teraco nebo teraso. Jde o speciální směs imitující kámen. Terrazo je tvořeno pojivem, barvivy a ušlechtilými kamennými drtěmi – nejčastěji křemenu, žuly a mramoru. Tento variabilní a odolný materiál je trendem tohoto roku více nežli kdy jindy.

Nějakou dobu byl tento vzor v pozadí. Dlouhé roky jsme ho v bydlení přehlíželi, ale tomu je v roce 2022 konec. Letos se s ním setkáte nejen na podlahách, ale okouzlí vás i v podobě různých dekorací. Neodolatelný motiv mozaiky se zabydlí i u vás doma – ať už na podlaze, v podobě doplňků nebo na kobercovinách, textiliích či na tapetách.

 

Výrazné pohovky

Pohovka je neodmyslitelnou součástí obývacího pokoje. Stává se středobodem místnosti a okamžitě strhává pozornost svým směrem. Letos ale zapomeňte na nudné kousky, které sice dobře plní svůj účel, ale co do atraktivity vám nemají co nabídnout. Mezi trendy 2022 patří výrazné a neokoukané pohovky.

Poohlédněte se po pohovce, které si všimnete na první pohled. Pořiďte si domů takový kousek, který vyčnívá mezi ostatními – ať už velikostí nebo barvou. Nebojte se extrémů, ty mají letos v tomto druhu nábytku hlavní slovo. Vaše pohovka může být výrazná a výjimečná i kombinací materiálů.

>> Katalogy a produkty <<

 

Velké lampy

Vnímáte lampy spíše jako doplňkové osvětlení? Pak tento pohled musíte v roce 2022 přehodnotit. Letošním trendem jsou totiž výrazné a velké lampy, které mohou hrdě převzít roli hlavního osvětlení u vás doma. A jak už možná tušíte – extravaganci se teď meze opravdu nekladou.

Obývací pokoj i ložnici, zrovna tak jako předsíň nebo dětský pokoj může oživit výrazná lampa. Elegantní i originální svítidla mohou kombinovat nejen různé barvy, ale mohou být spojením i různých materiálů. Okouzlit se nechte třeba kovovými lampami – díky rozmanitým možnostem zpracování a také rozličným druhům povrchové úpravy jsou kovová svítidla velkým lákadlem.

>> Katalogy a produkty <<

 

Mramor

Nesmrtelný mramor se v tomto roce opět dostává ke slovu. Od nepaměti si tento materiál spojujeme s elegancí, luxusem a nadčasovostí. V moderních interiérech se stále častěji objevuje nejen na pracovních deskách či deskách stolu, ale také v podobě podstavců lamp a jiných dekoračních předmětů.

Mramor lze skvěle uplatnit prakticky v celé domácnosti. Nejlépe vynikne na velké ploše, atraktivním řešením tohoto roku je nechat tento honosný materiál vyniknout v otevřeném prostoru – například kuchyně propojená s obývacím pokojem. Trendy je zejména nejdražší mramor Carrara.

Pozadu ale nezůstávají ani cenově dostupnější imitace mramoru. Jejich největší výhodou není jen nižší cena, ale také snadná údržba. Na rozdíl od pravého mramoru není potřeba používat speciální a často drahé prostředky. Výhodou je také odolnost. Nehrozí zde poškození například při kontaktu s některými potravinami – borůvky, citron nebo červené víno. I manipulace s imitací mramoru je pohodlnější – imitace totiž na rozdíl od originálu není tak těžká.

 

Umělý kámen

 Na první pohled nepoznáte, že nejde o originál – umělý kámen věrohodně imituje přírodní kámen. Jedním z lákavých trendů roku 2022 je zakomponovat umělý kámen do interiéru a nechat ho zde vyniknout. Tento neporézní materiál se stále častěji objevuje nejen v našich domovech, ale uplatnění nachází i v komerčních nebo firemních prostorách.

Žádané jsou kuchyňské linky z umělého kamene. Ty se mohou chlubit nejen luxusním vzhledem, ale i absencí spár a dlouhou životností.

 

Tým návrhářů